ГРУПА №11

03.09.2020

Тема: Основи розвитку перукарського мистецтва


Перукарське мистецтво зародилося в Давньому Єгипті. Єгиптяни володіли технікою фарбування волосся хною, вміли знебарвлювати їх, а також виконували завивку на спеціальному залізному стрижні. Чоловіки з вищих станів повністю голили голову, а жінки робили короткі стрижки. Такі переваги древніх єгиптян були пов'язані з гігієнічними міркуваннями. У цей період в Єгипті з'явилися перуки небувалої краси та витонченості. Волосся перук фарбували повністю або окремими пасмами, а також накручували на спіралі у відповідності з модними тенденціями. Традиційними прикрасами єгиптян були діадеми, налобні обручі, стрічки та живі квіти. 


На відміну від єгиптян греки дотримувалися простоти і витонченості. Красиві хвилі, тугі пучки на потилиці, маленькі прикраси - все це було характерно для давньогрецької перукарського мистецтва. А ось римляни не соромилися демонструвати пишність і розкіш волосся. У перукарів цього часу було безліч можливостей для реалізації своїх творчих фантазій. До речі, саме римські майстри зачісок придумали доповнення у вигляді накладних локонів і шиньйонів.

 Перукарське мистецтво досягло розквіту до XVI-XVII століть. Популярний в це час стиль бароко знайшов відображення і в зачісках, які стали відрізнятися хитромудрістю і незвичністю форм. При створенні цих незвичайних зачісок використовувалися не тільки накладні локони, але і стрічки пір'я та квіти. У своєму прагненні до пишноти перукарі доходили до того, що споруджували з волосся вежі, вази, кораблі і т.д. Для зміцнення таких незвичайних конструкцій майстра користувалися спеціальними дротяними каркасами .

Справжнім переворотом в світі зачісок стали щипці для гарячої завивки, винайдені французом Марселем, і завивка, яка зберігалася протягом напівроку, винайдена німцем Нестле.

У середині ХХ століття в моду знову увійшли перуки. В цей період зачіски стали більш важкими і об'ємними. У моду також увійшов начісування. Ближче до кінця ХХ століття модними стали більш природні зачіски, наприклад распушенного волосся або локони, зібрані в кінський хвіст.




Ця тенденція зберігається і сьогодні. Зараз в моді здорові, блискуче волосся, які виглядають максимально природно. І все ж при виборі зачіски або стрижки слід враховувати особливості зовнішності людини, адже комусь йдуть довге волосся, а хтось виглядає набагато привабливіше з озорной стрижкою.

Послуги, які надають перукарські сьогодні, вельми різноманітні. Строго кажучи, саме поняття В«перукарняВ» подразумеваєт догляд за волоссям, всілякі стрижки, фарбування волосся, перманент, створення зачіски. Поряд з цим в перукарнях традиційно роблять корекцію ліній брів, фарбування брів і вій, гоління, манікюр, епіляцію, а також постижерні послуги, тобто створення виробів з натурального та штучного волосся та догляд за ними.

У багатьох салонах створення зачіски доповнюється візажем, особливо якщо мова йде про урочистих випадках нарощування волосся і нігтів, вибір зачіски за допомогою комп'ютера або шаблонів - послуги, що користуються попитом в перукарських салонах.

Клас перукарні визначається якістю обладнання, кваліфікацією майстрів і спектром послуг.

Салон-перукарня класу В«ЛюксВ» забезпечує на високому художньому рівні виконання перукарських послуг будь-якої складності і підвищеної якості, включаючи виконання оригінальних, унікальних стрижок і зачісок, а також надає інші види перукарських послуг, відповідних сучасному і перспективному напрямку моди і індивідуальних запитах клієнтів.

Салон-перукарня забезпечує виконання художніх зачісок, стрижок і інших видів перукарських послуг.

Перукарня надає всі види перукарських послуг.

Перукар, який хоче бути затребуваним фахівцем, повинен уміти надавати всі види послуг. Перукар-стиліст або перукар-модельєр, на основі своїх знань, смаку і бачення клієнта зобов'язаний створити той образ, який потрібен клієнту, навіть якщо клієнт не вміє цього пояснити сам або не знає, на чому зупинити свій вибір.

Перукар повинен оцінювати стан волосся клієнта, так як його рекомендації по догляду за волоссям, а також по доцільності застосування таких жорстких процедур, як завивка та фарбування, - важлива частина роботи. Гарна зачіска при найменшій шкоді для волосся - це те, навіщо приходять у перукарню клієнти.

Сучасні технології, матеріали і засоби для догляду, фарбування, завивки волосся і створення зачісок диктують необхідність постійного вдосконалення та відстеження новинок у світі перукарського мистецтва. Новинки обладнання і мода вносять корективи і в технології створення зачісок (наприклад, зачіски із застосуванням штучного волосся, технології нарощування волосся, мода на африканські косички).

Комментарии

Популярные сообщения